telephone Apel gratuit: 0800 800 279
Lista de dorinţe este goală

Cum funcţionează?

  • Descoperă pe site-ul nostru cele mai potrivite produse pentru tine şi familia ta
  • Adaugă-le în lista ta de produse
  • După ce finalizezi de adăugat în listă toate produsele de care ai nevoie, accesează magazinul online partener de unde poţi alege cantitatea și finaliza comanda.

Lista ta de produse este goală. Descoperă produsele noastre şi alege cele mai potrivite soluţii pentru a-ţi susţine sănătatea.

Respiratul înseamnă viață - dar știți cum să respirați corect?

Respiratul înseamnă viață - dar știți cum să respirați corect?
Respiratul pare să fie unul din cele mai naturale procese ale corpului care se desfășoară permanent. De cele mai multe ori, este automat, mintea îl procesează fără să îi acorde o atenție specială. Totuși, aceasta ar putea să fie o problemă - de multe ori nu realizăm că din cauza mediului în care trăim, nu respirăm adecvat, ceea ce cu siguranță afectează atât mintea, cât și trupul. Abilitatea de a respira corect nu este greu de deprins. Nu trebuie decât să aprofundați câteva exerciții care vă vor ajuta să vă concentrați, să scăpați de stres și de obiceiurile nesănătoase și să abordați situațiile critice.
 

Mai multe moduri de a respira corect

Nu există un singur mod „corect” universal de a respira. În general, respiratul poate să fie împărțit în două tipuri de bază: din burtă și din piept sau diafragmatic și toracic, dacă preferați. În primul caz, pieptul nu se mișcă, doar burta se extinde. În al doilea caz, pieptul este cel care se extinde și se contractă. Ambele tipuri sunt adecvate pentru a respira continuu și adânc - și ambele sunt incorecte dacă respirați repede și superficial.

Respiratul din burtă este o tehnică verificată ce corectează respiratul în sine. Poate să vă ajute să vă controlați atât corpul, cât și mintea. În câteva minute, puteți să vă calmați, să vă concentrați, să scăpați de stresul nedorit sau, din contră, să vă mobilizați rapid. Un alt factor important este acela că vă fortifică mușchii abdominali care de multe ori nu sunt suficient lucrați prin exercițiile fizice obișnuite.
 

Cum puteți să învățați să respirați corect?

Respiratul corect nu poate să fie uitat atât de ușor, dar poate să fie reprimat ca urmare a diferitelor influențe. Cum aducem aminte organismului că ar trebui să respire adânc și liniștit? Există câteva tehnici care pot să ne ajute. Începeți prin a respira pe nas și a expira pe gură. Corpul va aprecia acest lucru și este singurul mod prin care puteți să filtrați bacteriile și potențialele virusuri care altfel ar intra în organism. Grație inspiratului pe nas, aerul rece care intră se va încălzi și se va satura cu umiditate, ceea ce este bine pentru organism. Nu uitați că respirația ar trebui să intre în diafragmă care se va ridica cu fiecare inspirație (pe nas) și va coborî cu fiecare expirație (pe gură). Încercați să vă opriți în fiecare zi și să respirați corect. Orice poziție care este confortabilă pentru dumneavoastră va fi bună și vă va face să respirați mai ușor - exercițiile de respirat vor reprezenta în același timp și o pauză pentru dumneavoastră.
 

Cum să respirați din abdomen

În timp ce stați pe spate, puneți o mână pe partea de sus a abdomenului și cealaltă pe piept și încercați să respirați din diafragmă. Dacă acest lucru este realizat corect, pieptul ar trebui să stea plat și burta ar trebui să se miște. Inspirați, puțin mai mult decât de obicei și lăsați aerul să intre încet și lin. Nu este atât de greu. Respiratul corect influențează procesele fizice din corp, precum saturația cu oxigen, bătăile inimii, digestia și imunitatea. Asigurați-vă că vă concentrați pe respirat.
 

Exercițiile de respirație vă ajută să vă lăsați de fumat

De ceva timp, experții recomandă exercițiile de respirație ca ajutor în renunțarea la dependența de țigări. Dacă simțiți că vreți să fumați, inspirați adânc pe gură în piept și numărați zece secunde. Apoi expirați ușor pe gură împingând aerul prin buzele pe jumătate închise. Repetați procedura de cinci ori și veți vedea cum corpul și mintea dumneavoastră se liniștesc puțin. Această tehnică nu numai că vă va calma, vă va ajuta și să treceți peste cele zece-cincisprezece secunde, atât de cunoscute fumătorilor, în care tânjiți după o țigară.
 

Un bonus, special pentru femei

Respiratul corect înseamnă, de asemenea, activarea mușchilor abdominali transversali, ceea ce poate să ajute la micșorarea taliei. Funcționează, de fapt, ca un fel de „curea interioară”. Dacă este strânsă și fermă, la fel va fi și abdomenul dumneavoastră. Lucrând mușchii abdominali transversali în timp ce exersați respirația, nu numai că vă veți relaxa, dar, pas cu pas, este posibil și să scăpați de câțiva centimetri din jurul taliei.
Înapoi la toate articolele

Cele mai populare articole