Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină hidrosolubilă esențială pentru o varietate de funcții fiziologice. Cele mai multe plante și animale sintetizează acidul ascorbic pentru propriile nevoi. Cu toate acestea, maimuțele și oamenii nu pot sintetiza acidul ascorbic. Prin urmare, este nevoie de un aport extern de vitamina C, în principal din alimente (fructe, legume) sau suplimente alimentare. Organismul nostru are nevoie de o aprovizionare constantă de vitamina C deoarece aceasta este implicată în toate procesele care au loc la nivelul organismului.
Vitamina C contribuie la:
- funcționarea normală a sistemului imunitar;
- protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ provocat de radicalii liberi = este un antioxidant puternic;
- formarea colagenului și, prin urmare, susține sănătatea oaselor, dinților, cartilajelor, gingiilor și pielii;
- bunăstarea fizică și la metabolismul normal de producere a energiei (vitalitate generală);
- absorbția normală a fierului în organism.
Surse naturale de Vitamina C
Vitamina C se găsește în principal în fructele și legumele proaspete. Printre alimentele bogate în vitamina C se numără: ardeiul gras, verdeață de culoare închisă, kiwi, broccoli, fructele de pădure, citricele, roșiile, mazărea verde etc.
Rețineți că vitamina C este o moleculă sensibilă care se modificată în prezența căldurii. Aceasta se poate pierde din alimente în timpul gătitului / altor procesări.
*Acesta este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie prospectul/informaţiile de pe ambalaj.